Känner du stress och en klump i magen när du tänker på bokföring?

Vill du bli kompis med din bokföring och förstå den?

Jag hjälper dig att övervinna bokföringsskräcken
och gör bokföringen enkel och begriplig!

Jag har förstått att många egenföretagare har ”bokföringsskräck” och tror på en massa begränsande tankar de har om sig själva så som; ”jag kommer aldrig att förstå…” ”det är alldeles för svårt och komplicerat…” ”jag är inte bra på matte…” etc.

Mitt namn är Ylva Gripner och min ambition är att du ska tycka det känns enkelt och får en förståelse för vad löpande bokföring är och hur det hänger ihop.

Varför behöver du förstå din bokföring?

  • Oavsett om du förstår din bokföring eller inte är du alltid ansvarig för den. Då är det bra att veta att bokföringen är rätt och riktig.
  • Du kan spara pengar om du vill. Anta att en redovisningskonsult kostar 800 kr per månad. På ett år blir det 9 600 kr som du kan välja att spara genom att göra bokföringen själv.
  • Du kan ta välgrundade beslut som ger ett hållbart företag och en hållbar företagare.

Onlinekurs - Kom igång med din bokföring

För dig som vill förstå och ha kontroll över din bokföring

Bokföringscoachning - Genomgång av din bokföring 1:1

För företaget som vill förstå sitt företag i siffror

Ha koll på din budget

För företagaren som vill arbeta
mot rätt riktning

Vad tycker kunder?

Jag hade frågor allmänt om bokföring, moms och saker att göra inför bokslut. Ylva är pedagogisk, kunnig, lyhörd och snabb på att svara! Om jag ställde en fråga hon inte var helt säker på, så bad hon att få återkomma. Och snart hade jag fått ett mail med svaret! Snabb och ödmjuk! Bonuset var att hon även är supertrevlig och rolig, så samtalen har jag sett fram emot!
Sirpa Felhendler
Lic personlig tränare
Jag har anlitat Ylva Gripners kompetens för att hjälp med bokföring och redovisning, och är mycket nöjd med både hjälpsamhet och professionell kunskap. Hon gör det enkelt och roligt att ta sig an bokföring och man lär sig mycket längs vägen. Jag rekommenderar henne och Balans Consulting varmt!
Dr Sanna Ehdin
Med hjälp av Ylva och BalansConsulting så kom jag snabbt igång med min bokföring. Det som är så skönt med dig Ylva är att du helt lugnt och tryggt guidade mig igenom det som jag till en början kände stor oro och olust över. Du fick mig att känna mig både lugn och trygg och helt ok med att inte kunna någonting i början, allt ordnade sig! Stort tack för din hjälp!
Maria Boström
Pepstep AB
Jag kan varmt rekommendera Ylvas onlinekurs “Kom igång med din bokföring:enskild firma”. Kursen är mycket bra upplagd då teori varvas med beskrivande filmklipp. Från att ha känt en stark oro när jag tänkt på bokföringen till att känna mig bekväm med att sköta den löpande bokföringen är en stor lättnad. Tack Ylva för att du har gett mig kunskap och mod att ta tag i min bokföring!
Susanne Neubert
Rofylld Vardag
Utmaning för mig som just börjat med Fortnox och att göra mycket av min bokföring själv är att jag var osäker på b la momskoder och hur i grunden momsen fungerar. Det har varit väldigt lätt att jobba med Ylva. Hon har varit väldigt tydlig och hjälpsam med att förklara hur saker fungerar inom bokföringen och i vilken ordning saker ska ske. Genom att hon och jag har tillsammans sett ändringarna på skärmen har jag lyckats förstå mer och mer om bokföringens värld. Hon har kunnat svara på ett bra och enkelt sätt och varit tydlig. Det har varit väldigt smidigt att jobba med Ylva på distans och hennes tålamod med att jag ställt tusen frågor och fått enormt stöd för att våga jobba själv. Ylvas professionella kunskaper tillsammans med hennes tålamod och stöd gör att man nästan tycker om bokföring.
Andrea D´Angiola

Vill du bli kompis med din bokföring?

Boka ett gratis introduktionssamtal.