Om BalansConsulting

Bli kompis med din bokföring!

Många egenföretagare har ”bokföringsskräck” och tror på en massa begränsande tankar om sig själva… jag kommer aldrig att förstå….det är alldeles för svårt och komplicerat…jag är inte bra på matte e t c.

Jag förstår att det kan kännas svårt, kanske nästan omöjligt att lära på egen hand. Var börjar man? Hur hänger det ihop?

Därför finns BalansConsulting!

Du som egenföretagare får hjälp att bli kompis med och på ett enkelt sätt förstå din löpande bokföring istället för att känna stress och oro över den.

Jag tror på dig och din förmåga som egenföretagare! 

Min vision är att du ska känna dig trygg med din bokföring (kanske till och med tycka det är lite roligt).

Om mig

Hej, jag heter Ylva.

Jag har mött många som säger att bokföring är så svårt, att man aldrig kommer att kunna lära sig eller förstå, att man är rädd för Skatteverket, att man är rädd för att göra fel o s v. Jag kan förstå att man känner så. När man ska göra någonting man aldrig gjort tidigare och man har ingen aning om hur det hänger ihop är det lätt att känna sig modfälld, kanske lite dum och tro på sina begränsande tankar om sig själv. Du kanske till och med har fått höra att du är dålig på matte och tänker att det är inte ens lönt att försöka lära sig bokföring.

Jag har akademisk utbildning inom ekonomi och har arbetat med redovisning och bokföring under många år. Efter att tidigare varit anställd kände jag att jag ville göra något annat.

Jag ville göra skillnad men hade ingen aning om hur. Hösten 2021 bestämde jag mig för att starta eget företag. Utifrån min erfarenhet och bakgrund kom jag fram till att jag vill hjälpa egenföretagare att på ett enkelt och lättillgängligt sätt förstå sin bokföring.

Ja, det kan vara svårt om man ska lära sig helt på egen hand utan att veta var man ska börja. Men det är inte omöjligt. Guidning hur det går till och hur allt hänger ihop är svaret för jag vill att du ska känna tillit till sig själv och vara trygg i din roll som egenföretagare.

_MG_9593 brygga helfigur
Ylva Gripner

Jag vill hjälpa dig kunna ta kloka, hållbara beslut som tar både ditt företag och dig som företagare i den riktningen du vill.

Då behöver du förstå grunden i löpande bokföringen. Det innebär inte att du måste göra den själv, men du behöver förstå hur det fungerar och kan du göra det själv skapar du handlingsutrymme. Du väljer hur du vill ha det.

Min ambition är att du ska känna att bokföring faktiskt inte är så svårt och det är fullt möjligt att lära sig grunderna och förstå hur det hänger ihop utan att bli helt överväldigad. Du kanske till och med tycker det är lite roligt när du vet hur du ska göra. Ekonomin är som en spegelbild i siffror av allt du har skapat i ditt företag.

Vad tycker kunder?

Jag hade frågor allmänt om bokföring, moms och saker att göra inför bokslut. Ylva är pedagogisk, kunnig, lyhörd och snabb på att svara! Om jag ställde en fråga hon inte var helt säker på, så bad hon att få återkomma. Och snart hade jag fått ett mail med svaret! Snabb och ödmjuk! Bonuset var att hon även är supertrevlig och rolig, så samtalen har jag sett fram emot!
Sirpa Felhendler
Lic personlig tränare
Jag har anlitat Ylva Gripners kompetens för att hjälp med bokföring och redovisning, och är mycket nöjd med både hjälpsamhet och professionell kunskap. Hon gör det enkelt och roligt att ta sig an bokföring och man lär sig mycket längs vägen. Jag rekommenderar henne och Balans Consulting varmt!
Dr Sanna Ehdin
Med hjälp av Ylva och BalansConsulting så kom jag snabbt igång med min bokföring. Det som är så skönt med dig Ylva är att du helt lugnt och tryggt guidade mig igenom det som jag till en början kände stor oro och olust över. Du fick mig att känna mig både lugn och trygg och helt ok med att inte kunna någonting i början, allt ordnade sig! Stort tack för din hjälp!
Maria Boström
Pepstep AB
Jag kan varmt rekommendera Ylvas onlinekurs “Kom igång med din bokföring:enskild firma”. Kursen är mycket bra upplagd då teori varvas med beskrivande filmklipp. Från att ha känt en stark oro när jag tänkt på bokföringen till att känna mig bekväm med att sköta den löpande bokföringen är en stor lättnad. Tack Ylva för att du har gett mig kunskap och mod att ta tag i min bokföring!
Susanne Neubert
Rofylld Vardag
Utmaning för mig som just börjat med Fortnox och att göra mycket av min bokföring själv är att jag var osäker på b la momskoder och hur i grunden momsen fungerar. Det har varit väldigt lätt att jobba med Ylva. Hon har varit väldigt tydlig och hjälpsam med att förklara hur saker fungerar inom bokföringen och i vilken ordning saker ska ske. Genom att hon och jag har tillsammans sett ändringarna på skärmen har jag lyckats förstå mer och mer om bokföringens värld. Hon har kunnat svara på ett bra och enkelt sätt och varit tydlig. Det har varit väldigt smidigt att jobba med Ylva på distans och hennes tålamod med att jag ställt tusen frågor och fått enormt stöd för att våga jobba själv. Ylvas professionella kunskaper tillsammans med hennes tålamod och stöd gör att man nästan tycker om bokföring.
Andrea D´Angiola

Vill du bli kompis med din bokföring?

Boka ett gratis introduktionssamtal (30 min)

Samarbeten

Medlem i